Vansbrosimningen 2019: ďalšia športová výzva EPC Pro Health Team splnená!

1245 | 2 min

EuroPainClinics

Ďalšiou športovou výzvou sa pre EPC Pro Health Team stalo úspešné absolvovanie plaveckých pretekov Vansbrosimningen, plávanie v dvoch riekach na trase v dĺžke 3 kilometre, v sobotu 6. júla. Preteky boli zároveň súčasťou prestížnych pretekov „Švédska klasika“.

Svojho záväzku sa skúsení športovci EPC Pro Health Team MUDr. Róbert Rapčan, MUDr. Miroslav Buriánek a Ing. Ján Varhol zhostili bravúrne a s veľkým prehľadom, čo potvrdzuje aj slušné umiestnenie všetkých troch pretekárov v prvej tretine medzi viac než 6000 plavcami. Náročný trojkilometrový pretek na otvorenej vode zahŕňal plávanie pod siedmimi mostami v riekach Vanån a Västerdalälven, pričom prvé dva kilometre sú po prúde riek a posledný kilometer proti prúdu rieky Västerdalälven.

Vansbrosimningen bol tretím zo štyroch povinných pretekov „Švédskej klasiky“, ktoré každý účastník musí absolvovať v priebehu jedného roka, ak chce byť klasifikovaný v celkovom poradí súčtu všetkých štyroch pretekov. S týmto pretekom a už splnenými etapami Vasaloppet (február, bežky na 90 km), Vätternrundan (jún, 300 km cyklistika), tak čaká na borcov ​​EPC Pro Health Team posledná etapa Lidingöloppet – terénny beh na 30 km v septembri.

Medzinárodné preteky Vansbrosimningen sú jednou z najväčších športových uďalostí vo Švédsku, ktorá každoročne priláka v jedenástich typoch pretekov okolo 16 000 účastníkov z rôznych krajín sveta; či už vytrvalostných plavcov, ktorí sa usilujú o pokorenie svojich osobných rekordov alebo amatérskych plavcov, ktorí chcú spoznať svoje športové limity alebo plávať len tak pre radosť z pohybu a pre nový zážitok. Hlavnú úlohu tu zohráva športový duch a nadšenie všetkých, ktorí sa postavia na štartovú čiaru a stávajú sa súčasťou výnimočnej plaveckej komunity.

21. júla si Ján Varhol a Róbert Rapčan otestujú svoju fyzickú a mentálnu kapacitu na pretekoch série IronMan vo švajčiarskom Zurichu, kde ich čaká 3,8 km plávania, 180 km cyklistiky a 42 km bežeckého maratónu.